Monday, November 24, 2008

Veckans Meny

  • Måndag: stekt fläskfile med rostad paprika, lök, tomat och potatisklyftor
  • Tisdag: lasagne
  • Onsdag: tips?
  • Torsdag: tips?
  • Fredag: asiatisk "tacos" med salladsbröd, kyckling, nudlar o soya
  • Lördag: Bjärreds middag
  • Söndag: Kräftsoppa med vitlöksbröd

1 comment:

Anonymous said...

Här kommer middagstips!
Onsdag: Lätt räkgryta (4pers)
Frås en purjolö, 1 gul lök och en burk (gärna färsk) svamp i en panna.Krydda med ikrm curry och 1-2 krm cayennepeppar. Skär en grön paprika i lagom stora bitar och häll i lökfräset. Tillsätt 1 burk krossade tomater och 2-3 dl vispgrädde (kan bytas ut till annat). Låt puttra 5-10 minuter. Slutligen rör du i de skalade räkorna (1kg med skal). Servera kokt ris och en grönsallad till. Mumsigt gott!

Torsdag är det ju soppa som gäller. Här kommer ett förslag!
Ost & purjosoppa!(5-6 pers)
2-4 purjolökar, 4 gula lökar, 2 msk smör. Skär all lök i tunna skivor och fräs i smöret. Häll på 1 liter grönsaksbuljong. Krydda med salt och peppar. Låt koka i ca 15 minuter. Rör i 250 gram mjukost, 2dl vispgrädde (kan bytas ut) och 2 dl riven ost (helst grevé, men det går med vilken som). Koka upp. Ta kastrullen från plattan. Strö på persilja och små gurkstavar (skala och dela gurkan och ta bort kärnorna, för att det inte ska bli för vattningt!). Servera ett gott bröd till om du vill!Gott, gott!

Kram/ mutti kocken